marți, 7 mai 2013

2 cuvinte


       Fiecare om are si bune si rele, prin urmare am dreptul sa urasc anumite cuvinte. Cel mai mult urasc 2 cuvinte: ” Esti sigur?!”. Sa ma si explic. Vin impreuna cu sotia si copilul din concediu. Este noapte si cel mic doarme pe bancheta din spate. Toata ziua ne-am balacit in Marea Neagra, am plecat pe la ora 18 de pe litoral, deci suficient timp cat sa fie ora 23:00 cand am ajuns in fata portii de acasa. Obosit si plin de toata lehamitea pe care o pot strange pe 250 km de liniste, ca nu cumva sa se trezeasca Duracel (fiul meu), il iau in brate pe cel mic, il duc in casa, ma intorc sa aduc bagajele, pentru ca acestea nu vin singure, apoi ma duc sa dau mancare cainelui, ma duc sa inchid poarta si usa la intrarea in casa. Facem dusul si ne bagam in pat cu bucuria si linistea pe care ti-o da un concediu reusit. Relaxarea se instaleaza incepand de la picioare, apoi mainile pe care le simti grele si in cele din urma respiratia se linisteste si molcom ii spun sotiei: "Somn usor si fara vise!". Ea ma mangaie si suav imi spune: "Ai dat de mancare la caine?". Raspund: "DA.".
Sotia: Ai inchis poarta?
Eu: DA.
Sotia: Ai inchis usa la intrare?
Eu: DA.
Sotia: Ai inchis masina?
Eu: DA.
Sotia: ESTI SIGUR?
       E, aici s-a stricat toata treaba! Somnul a fugit, sangele incepe sa imi bata in tample, incep sa ma enervez. "La dracu!!!!!!!!!! De unde mama masi sa fiu sigur ca am inchis masina? Am inchis-o, dar nu ma pot jura pe carne de porc ca am facut-o." Asa ca ma ridic din pat, neuitand sa ma injur in gand si sa imi promit ca data viitoare sa stiu sigur ca am inchis masina si ma duc sa verific. Surprinzator, dar chiar am inchis-o. 
       Ma asez usurel in pat langa sotia mea si  ii aduc la cunostinta ca am inchis masina, poarta, usa, copilul doarme in patul sau si este invelit. Linistita imi spune: "NOAPTE BUNA!". O mangai usor si … nimic, pentru ca doarme de dinainte sa ma intorc stiind ca la intoarcerea mea in pat voi sti cu siguranta ca - am inchis masina, poarta, usa, copilul doarme in patul sau si este invelit.

2 comentarii: