marți, 21 mai 2013

Botez


       Imi este atat de somn!!! Cred ca cel mai greu este sa stai treaz atunci cand esti obosit si cineva iti vorbeste monoton. Pleoapele devin mai grele, privirea se intetoseaza si cel mai greu e creierul. Apasa pe ochi, gandesti incet, si parca vorbele nu pot intra in cap. Inchizi usor ochii, o relaxare placuta te inconjoara, lasi capul in barbie, incepi sa te desprizi din lumea asta, cand niste tipete de bebelus iti ridica privirea. Atunci iti dai seama unde esti. La un botez! Pai un botez ar trebui sa fie un motiv de bucurie cu totul. Este bucuria increstinarii, cand esti botezat in Cristos. De acum pruncul are o religie, un crez, un pazitor (inger) si a primit taina impartasaniei.
       Intamplarea ma duce cu gandul catre un alt fapt neinteles si anume de ce in biserica ortodoxa, cantecele cu exceptia lui “Multi ani traiasca!” sunt de jale. Pai cum te poti bucura cand totul este psalmic?! Sa mai dau un exemplu simplu: toti crestinii cunosc rimtul aferent melodiei " Cristos a inviat din morti ..". Crestinule in ritmul acesta iti exprimi bucuria?! Este din punctul meu de vedere o melodie de jale. Daca asa “te poti bucura” de invierea lui Cristos, ce reprezinta poate cea mai incarcata de semnificatie sarbatoare, te bucuri si la nasterea Lui cu 2 colinde de Hrusca sau impodobesti bradul cu mama lui Fuego.
       In aceste conditii si daca asa se manifesta bucuria, inchid ochii, ma gandesc la nemurire, la pomana de data trecuta cand sotia celui raposat ne-a povestit cu mult haz cum au ramas ei blocati in munti 4 zile, au mancat doar cartofi, si de-aia are fiica lor parul blond..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu