joi, 24 aprilie 2014

Sunt un batran liber ..

"Nu sunt un om liber pentru ca in mine este trecut, sunt experiente."
       Puritatea are forme multiple de exprimare precum sarutarea mamei are rol de apa vie, asa cum pentru mai toate mamele din ziua de azi este crema de galbenica: te arzi dai cu crema, te julesti te dai cu crema, ai o urticarie ii dai cu crema. Iubire turnata in galben si invaluita in atingere ce surprinde durererea si o ascunde de lacrimile din ochii fara riduri ai anilor cu o singura cifra.
      Nimic nu leaga mai profund, ca nostalgia unei povesti de dragoste, dintr-o primavara uitata in parfum de frezie, de ochii unei fete batrane.
     Nimic nu leaga mai profund, ca lacrima copilului julit in genuchi de vorba blanda a mamei.
     Nimic nu leaga mai profund, ca abandonul in bratele credintei de linistea inteleptului.
     Nimic nu leaga mai profund ca primul sarut furat, pierdut, simtit de rusinea recunostintei.
     Nimic nu leaga mai profund, ca privirea bolnavului de ochii asistentei. Bolnavul spera, se leaga de orice sclipire, farama de bunavointa din ochii si mintea ce incearca sa il vindece.
     Am privit sclipirea din ochii cainelui meu inainte sa moara. Nu era una speriata, ci linistita. Inevitabilul se producea si el stia asta, pentru ca, si pentru el batranetea era o serie de esecuri insumate in ceea ce denumim experienta.
     Si atunci:
"Daca vei sti sa faci dintr-un singur ceas si tinerete si batranete, nu vei mai avea teama de nici una din ele. Cand nici mediocritatea, nici perfectiunea, nici eroarea, nici certitudinea nu te mai intereseaza, atunci te-ai eliberat de aceste destine, pentru ca ai ramas numai tu insuti, fara batranete si fara moarte."






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu