miercuri, 22 ianuarie 2014

Da bine


Urasc convenientele si stereotipurile, insa trebuie sa recunosc ca fac parte din viata si dau bine.
Ma tot intalnesc cu persoane ce la prima intalnire dupa ce se fac prezentarile, adica se spun nume ce le uiti de indata ce ai intors capul (este haios ca dupa ce a intors capul interlocutor sa il intrebi cum te cheama si sa il vezi cum schimba fete gratie penibilului in care se afla), spun" INCANTAT". Incantat de ce? Sau de cine? Nu am facut nimic special. Poate ai auzit povesti despre mine sau in cel mai bun caz am schimbat 2 vorbe la telefon, deci ce iti produce incantarea aia maxima de trebuie sa o si exprimi? Cred ca DA BINE.
Sa completam tabloul zic cu "Multumesc, dar nu trebuia!" Te duci la cineva si ii oferi un cadou, pentru ca asa se face.  E maxim atunci cand gazda ta e femeie, pentru ca pe langa flori nu poti sa iei o sticla de vin si sa scapi. Nu. Trebuie sa fie ceva: nu cosmetica pentru ca nu e urata (eventual o crema de sters ridurile, pentru ca acestea se aduna pe cale naturala ) sau batrana, nu mancare pentru ca nu e grasa si nu trebuie sa fie apropos, nu la cadouri siropoase, nu imbracaminte pentru ca atunci te-ai cacat in scaldatoare, poate fi mai mica sau mai mare si in abele cazuri e de rau, si prin urmare alergi ca nebunul dupa un cadou care sa te defineasca si sa isi aduca aminte de la cine il are. Ca o concluzie dupa ce ai alergat sa gasesti vaza perfecta, o inmanezi gazdei si iti spune "MULTUMESC! NU TREBUIA!". Bai nene eu simt ca inebunesc!
In fine. Te asezi la masa. O alta expresie total inutila "Pofta buna!". M-am asezat la masa imi era foame, ca de aia sunt acolo, deci nu am nevoie de pofta. Daca nu mi-ar fi foame probalil ca nu as manca sau poate ca gresesc... Pai imaginati-va urmatorul tablou:
o persoana mai durdulie sta in fata unei farfurii cu 2 frunze de salata (tine regim ca asa e la moda ), dar sta la masa cu colegii (socializeaza) ce au in fata mai un cartof prajit, o fripturica , o pizza ce miroase de innebunesti, mai o prajitura si apari TU, colegul amabil, ce ii urezi cu drag "POFTA BUNA!". Cam ce crezi tu ca e in sufletul ei ? "Pofta la 2 fire iarba sa ai tu de-acu' pana voi slabii eu!", insa pentru ca DA BINE iti raspunde "Multumesc!"
Condoleante in sensul cel pur al cuvantului inseamna: "Mărturie verbală de participare la durerea unei persoane căreia i-a murit cineva apropiat.". Intodeauna cand unui cunoscut ii moare cineva i se va adresa acest cuvant doar de dragul complezentei. Nu e nevoie sa faci asa ceva pentru ca toti stiu ce aplecare totala ai la suferinta celulait. Dar da bine.
Cred ca penibilul exprimat prin expresii ce dau bine ar trebui sa se opreasca prin folorirea de material cenusiu. Dar este foarte adevarat ca "numai idiot poate fi complet original" si atunci macar sa te feresti de ce iti "sugereaza" societatea.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu