miercuri, 26 iunie 2013

Aeroport

     Unul dintre locurile cele mai pline de zambete si vise este aeroportul; acolo oamenii pleaca cu vise despre ce vor face si vin cu amintiri. Se leaga prietenii atunci cand avionul nu poate decola. Este un loc cu incarcatura religioasa, toate privirile sunt indreptate in sus si oamenii mai cu cedinta, din obisnuinta spun: "Doamne ajuta sa aterizeze ok!". Este un loc al bucuriei pentru cei ce coboara din avion, acestia fiind fericiti ca au aterizat in siguranta si de cele mai multe ori ii asteapta cineva cu care aproape invariabil se pupa.
     Totusi aeroportul nu este si cel mai haios loc. Cel mai hilar este la starea civila.  

     Sa o luam sistematic. Cand te intalnesti cu cunoscutii in fata starii civile acestia incep sa te felicite. Nu inteleg insa de ce! Pentru ca tu nu ai facut inca nimic. Totusi retineti ca esti felicitat. Te afli in fata ofiterului de stare civila si te intreaba: "Cetatene Cutare iei in casatorie pe ..?". Si tu zici : "Da!". In momentul imediat urmator cei care te-au felicitat ceva mai devreme, aplauda si incep sa rada!!!! Pai bine mai nene, voi ati venit aici sa radeti de mine ca ma casatoresc?
      In sinea mea cred ca lucrurile stau asa : parintii sunt bucurosi si rad crezand ca gata au scapat, de acum copii lor sunt si ei in randul lumii, cei casatoriti rad pentru ca in sinea lor te alaturi celor ce au jurat credinta vesnica, iar cei ce nu sunt casatoriti rad pentru ca de data asta au scapat. Cel mai trist suras il au fetele batrane, un dram de invidie asortata cu un pic de frustrare, toate spalate intr-o autosuficienta satisfacatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu