luni, 1 aprilie 2013

Specie de oameni

         Dintre toate speciile de pe planeta asta, omul este pe departe cel mai complex. In specia umana gasesti cele mai ciudate exemple. Oameni ce se iubesc, oameni ce se urasc, oameni buni (in esenta lor nu cred ca exista oameni rai, ci doar oameni schiloditi sufleteste, cu tare psihologice), oameni cinstiti, oameni egosti, etc. 
       Cred, cumva ca pot intelege chiar si oamenii prosti, insa ceea ce nu inteleg sunt oamenii din specia "Politist Boschetar". Politia ROMANA ar trebui sa nu aiba un rol coergitiv, sa te inghesoaie prin colturi de ghisee sa iti rezolvi o problema generata de catre stat si preluata de Organ. Sa luam exemplu preschimbarea permisului: trebuie unul nou, cu costuri noi pentru mine ca cetatean. Eu nu am o problema cu vechiul permis, insa daca pana acum eram prosti sau nesanatosi cu "vechiul permis", acum platim mai mult sa avem acelasi permis, insa statul ne ia banii si sunt la fel de sanatosi. Insa partea cu milioane de ghisee si reguli nu este nimic in fata speciei "de boschet". Aia stau ascunsi pe sub poduri, pe dupa nameti de zapada, pe dupa tomberoane de gunoi, pe dupa alte masini si cand treci tu conducatorule auto, om ce ai frica lui Dumnezeu si nu faci infractiuni pentru ca asa vrei tu, iti sare in fata si haules "Da-mi permisul. Pai de ce? Pai nu am gresit. Ai gresit sau nu, tu da-mi permisul ca ne trebe bani la buget." Nu poti comenta, caci asa e, trebuie bani la buget, dar de ce trebuie fix banii mei? Pentru ca "politistul boschetar" te-a vazut pe tine.
       Nu stiu daca ati intalnit o alta specie, anume "specia numita secretara sau portar". Pai este ora 22 si ma duc cu o pizza in mana la spitalul unde a fost internat fiul meu cu 10 ore inainte si care nu avea drepturi de harana in ziua urmatoare. Deci cum ma duceam eu ca scufita rosie cu pizza in mana si cu compotul in punga, ma opreste portarul si ma intreaba "Unde te duci?", nu m-am putut abtine si l-am intrebat mirat "Dar unde credeti ca ma duc? Dupa cum se vede, ma duc la munte sa vad rasaritul sau sa iau picnik-ul intr-o sala din spital. Ce sectie imi recomandati? ".  
       Tot asa si politistul boschetar te intreaba zambind in coltul gurii "Stiti ce ati facut?". Pai sa ii raspund ca o casa, un copil sau un cacat de dimineata?! Nu cred ca il intereseza, insa ce il intereseaza e ceva ce poate stiu eu ca am facut si el nu. Apoi, intelegi ca nu mai ai scapare si ca va trebui sa participi la bugetul statului sau al posesorului de chipiu, depinde doar de cat de tare te doare. Pana acum am avut un respect si incredere in politie, insa de acum incolo am sa ma stardui sa fac o colectie cu tot personalul din politie ce are burta mai mare decat o gravida in 5 luni. Am sa fac poze si am sa le postez peste tot, chiar am sa le trimit catre politie cu intrebarea clara:
"Domnul din imagine a trecut oare probele fizice sau lucreaza sub acoperire in galeria rapidului? "

2 comentarii:

  1. Trista povesirea cu si despre politisti. Totusi, ceva cu doctori si asistente nu ai? Nu de alta, dar am fost astazi cu fina ta la spital... sa vezi cum sareau asistentele pe ea cand au vazut-o cu portofelul in mana... ca rechinii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. medicii sunt cu totul aparte decat restul societatii. Au capacitatea de a te face sa le plangi de mila insa cand esti implicat direct plangi pentru tine. Este cidata metamorfoza ..

      Ștergere