vineri, 20 februarie 2015

Ardeiul iute

         Este o vreme rece si neprietenoasa. Ca urmare, am racit. Defapt nu am racit, ci am capatat o durere in gat maxima. M-am zvarcolit acum 2 nopti de parca aveam toate cutitele si smirghelul de pe lume infipte in gat. Dau cu ceai cald de tei, cu lapte cald, am dormit cu tantum verde sub perna, nimic nu a ajutat. 
         Colac peste pupaza a venit invitatia mamei de a cina la un restaurant din zona. Mai cu strangere de inima am acceptat si iata-ne in fata chelerului care ne intreaba ce dorim. Fericirea se citea pe chipul meu pentru ca "aflasem dintr-o carte" ca remediu natural este ardeiul iute. Prin urmare am luat mima de om serios si cer: "O tigaie picanta. Dar sti cum sa fie? Mai picant de-atat sa nu existe, sa scoti flacari pe nas si lacrimi de sinceritate." Nu m-am lasat si cand a plecat i-am reamintit ca trebuie sa fie neaparat lucrata cu ardei iuti dintr-aceia mici.  
          De ce ardeii iuti, mici sunt atat de rai (picanti)? Pai este simplu. Ardei este un substantiv de gen masculin (un ardei - doi ardei) si oare ce jignire mai mare este pentru un barbat decat sa ii spui ca o are micaaaa???? Va dati seama cata frustrare au strans in ei, timp de secole, de incearca sa se razbune odata in gura, cand ai impresia ca esti dragonul din Games of Thrones si a doua oara la iesire, cand rozeta e supraincinsa de iti vine sa ii dai cu crema de galbenele (doar este panaceu universal specializat in arsuri de gradul I sau II)?!
         Prin urmare iau tigaia picanta in primire si ma apuc sa mananc. Pentru cineva care nu a mancat pana acum foc, imi inchipui ca asa ar trebui sa se simta. La inceput este rece, apoi ustura de parca se varsa Vezuviul in gura ta, te trec transpiratiile reci, mai inbuci odata si apoi liniste, totul este anesteziat si pacea se instaleaza. Toate acestea pana la prima gura de vin. De-acum lucrurile sunt simple pentru ca te gandesti resemnat ca maine vei simti dragonul cu mot maro ce scoate flacari prin curul tau. Seara s-a incheiat cu gandul ca dimineata nu voi mai avea acea durere in gat. Culmea este ca imi trecuse si ca sa fiu sincer ma pregateam pentru a ma lepada de rau, purificat fiind de focul din cur... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu