vineri, 22 martie 2013

Marul

       Ma intrebam daca exista un fruct mai prezent in viata noastra decat Marul. Este prezent in religie, legende, sanatate, tehnologie. Sa luam pe rand fiiecare domeniu:
       Religie - Eva ii ofera lui Adam un mar. pai nu putea sa i ofere o banana sau o mineola ca sa nu zic un cumcoat insa nu ar fi inteles nimeni ce ii oferea (trebuia sa fie un element comun cu o larga raspandire) care sa se regaseasca in toate zonele geografice. Cam tot deatunci barbatul poarta semnul perfidei marturii a dragostei persoanei in care avea incredere (Marul lui Adam). Sa fi fost atunci o dorinta a Evei sa impartasasca cunoasterea (caci mancase din pomul cunoasterii) sau doar invidia ca acum ea v a fi izgonita si el va ramane incontinuare in rai?
       Legenda - Hera, Atena si Afrodita s-au certat pentru posesia marului ce o certifica cea mai frumoasa zeita. Si uitea asa darorita unui mar s-a creeat una din capodoperele modiale ODISEEA lui Homer, ca sa nu zic ca totul este bazat pe realitate si se cheama Razboiul Troiei. In povestile de pe meleagurile noastre fiecare erou are in traista un mar alaturi de branza si mamaliga, fructul cel mai ravnit si de aur este marul iar ca printesa
(eroina principala care este cea mai frumoasa din lume) sa fie ademenita i se ofera un mar (desigur acesta este pe jumatate otravit).
       Sanatate - Cred cu tarie ca nu exista Cura de Slabit sa nu aiba in continutul ei cel putin un mar. Cand se trece la diversificarea hranei nou-nascutului, primul aliment care i se da copilului este marul cu biscuit, pe care mamele il pregasc in cantitati mari astfel incat sa isi poata avea si ele partea din ambrozie.Consumate constant si intotdeauna cu tot cu coaja, merele reduc colesterolul, ajuta digestia mai ceva ca activia , previn bolile cardiovasculare si intaresc oasele, dau elasticitate si fermitate pielii, mentin glicemia la nivel normal.
       Tehnologie - Una din cele mai mari compani din lume se numeste APPLE si nu pruna sau levantica. Nu as vrea sa supar pe nimeni dar Iphone si Mac sunt varfuri de tehnologie. Iar cand apare un produs nou nu cu unul din mere se face oare comparatia?
       Si totusi mie nu imi plac merele!!!
       Iubesc cu ardoare "perele" si ... 


3 comentarii: